sâmbătă , februarie 24 2024

Proiectare Instalatii Sanitare

Tipuri de tevi si conducte incluse intr-o proiectare instalatii sanitare

Daca urmeaza sa va construiti o casa, trebuie sa stiti printre altele cat de importanta este o proiectare instalatii sanitare. Cand vine vorba despre o astfel de proiectare este de asemenea important sa aveti cunostinte despre tevile si conductele necesare.

Acest articol va aduce la cunostinta care sunt tevile si conductele incluse in proiectarea unei instalatii termice. Daca va construiti casa visurilor, cititi cu atentie. Este important sa aveti cunostinte si despre aceste tevi si conducte de care veti avea nevoie.

Tevi si conducte incluse intr-o proiectare instalatii sanitare

Fara doar si poate, cele mai des intalnite tevi si conducte folosite pentru instalatiile sanitare sunt cele din plastic. Acestea sunt preferate datorita faptului ca au pretul mult mai atractiv in comparatie cu alternativele existente. Trebuie mentionat insa si faptul ca au o durata de viata mai mica si rezistenta scazuta.

Proiectare Instalatii SanitareTevile din plastic folosite intr-o proiectare instalatii termice au greutatea redusa si sunt usor de utilizat de catre instalatori. Au rezistenta la coroziune, sunt disponibile in lungimi mari si au un nivel ridicat de flexibilitate.

Extrem de important este de mentionat faptul ca sunt usor inflamabile si nu rezista la temperaturi foarte ridicate. Cu toate acestea, durata lor de viata variaza intre 25 si 50 de ani.

Alte tipuri de tevi si conducte folosite

Intr-o proiectare instalatii sanitare pot fi incluse si tevi si conducte din alte materiale. De exemplu, exista tevile multistrat, care sunt moderne si imbina avantajele tevilor metalice si din plastic.

Acestea au trei straturi, unul exterior, unul interior si zona intermediara din metal. Sunt foarte rezistente la agentii chimici existenti si la coroziune. Au un coeficient de dilatare lineara scazut si permit pierderi mici de energie.

Pot fi folosite de asemenea si tevile din polipropilena (PPR), care de altfel sunt si cele mai des utilizate. Acestea sunt preferate pentru instalatiile de apa rece si apa calda dar si pentru instalatiile igienico – sanitare. Aceste tevi au pierderi mici de presiune si un nivel crescut de flexibilitate. Sunt rezistente la inghet si nu modifica sub nici o forma componenta chimica a apei.

Aceste tevi din polipropilena (PPR) respecta normele in vigoare pentru transportul apei. Pot fi folosite pana la 50 de ani si sunt atractive si din punct de vedere financiar.

Exista de asemenea tevi din otel incluse intr-o proiectare instalatii termice si sanitare. Aceste tevi sunt de doua feluri, sudate si laminate. Se pot gasi si tevile negre si zincate. Au o rezistenta ridicata, sunt rigide si rezista fara probleme la presiune.

Durata de viata a acestui tip de tevi este insa de doar pana la 40 de ani. Durata de viata insa poate fi influentata si de tipul de lichide transportat dar si de calitatea otelului.

Conductele din fonta pot fi de asemenea foarte utile, acestea avand si adaos de magneziu. Sunt mult mai rezistente decat toate celelalte existente pe piata si mentionate in acest articol. Din acest motiv sunt recomandate in mod deosebit pentru lucrarile subterane.

Aceste conducte au insa greutatea ridicata si sunt foarte rezistente la socurile exterioare. Sunt rezistente si la coroziune si au o durata de viata impresionanta (cel putin 100 de ani).

Si nu in ultimul rand, amintim si conductele din cupru care sunt recunoscute pentru durata lor mare de viata. Sunt usor de curbat si de imbinat, au o rezistenta foarte mare si nu permit depunerea de reziduuri sau de calcar.

Check Also

Gletuire Pereti Si Tavane Brasov

Gletuire Pereti Si Tavane Brasov

Beneficii obtinute cu gletuire pereti si tavane Brasov Atunci cand doriti sa va renovati locuinta, …

Close