miercuri , mai 29 2024
Breaking News

Operatie Strabism

Este eficienta o operatie strabism?

Exista persoane care au ochii incrucisati si care au nevoie de o operatie strabism. Ochii incrucisati, sau strabismul, este o afectiune in care ambii ochi nu se uita in acelasi loc in acelasi timp. Apare de obicei la persoanele care au un control slab al muschilor ochilor sau care sunt foarte hipermetropi.

De fiecare ochi se ataseaza sase muschi pentru a controla modul in care se misca. Muschii primesc semnale de la creier, care le dirijeaza miscarile. In mod normal, ochii lucreaza impreuna astfel incat ambii sunt indreptati catre acelasi loc.

Atunci cand apar probleme cu controlul miscarii ochilor, un ochi se poate intoarce inauntru, in afara, in sus sau in jos. Intoarcerea ochilor poate aparea tot timpul sau poate aparea numai atunci cand persoana este obosita, bolnava, a citit mult sau a lucrat solicitand ochii.

In unele cazuri, acelasi ochi se poate intoarce de fiecare data. In alte cazuri, ochii se pot intoarce alternativ.

Operatie Strabism

Alinierea corecta a ochilor este importanta pentru a evita vederea dubla, pentru o buna perceptie a profunzimii si pentru a preveni dezvoltarea unei vederi slabe la ochiul intors. Cand ochii sunt nealiniati, creierul primeste doua imagini diferite.

Operatie StrabismLa inceput, acest lucru poate crea vedere dubla si confuzie. Dar cu timpul creierul va invata sa ignore imaginea de la ochiul intors. Netratata, intoarcerea ochilor poate duce la reducerea permanenta a vederii la un ochi. Aceasta afectiune mai este cunoscuta si ca ambliopie sau ochi lenes.

Ochii unor copii pot parea nealiniati, dar de fapt ambii vizeaza acelasi obiect. Aceasta este o afectiune cunoscuta si sub denumirile de pseudostrabism sau fals strabism.

Aparitia ochilor incrucisati se poate datora pielii suplimentare care acopera coltul interior al ochilor sau unei punte late a nasului. De obicei, aspectul ochilor incrucisati va disparea pe masura ce fata bebelusului incepe sa creasca.

Solutia consta intr-o operatie strabism?

Multe persoane se gandesc mai intai de toate la o operatie strabism cand vine vorba despre acest defect al vederii. Inainte de toate insa, vom enumera cauzele si factorii de risc ai acestuia. Ulterior vom discuta si despre tratament.

Strabismul poate fi cauzat de probleme cu muschii ochilor, nervii care transmit informatii catre muschi sau centrul de control din creier care dirijeaza miscarile oculare. Se poate dezvolta si datorita unor probleme generale de sanatate sau leziuni oculare.

Factorii de risc pentru dezvoltarea strabismului includ:

  • Istorie de familie. Persoanele cu parinti sau frati care au strabism sunt mai predispuse sa dezvolte acesta.
  • Eroare de refractie. Persoanele care au o cantitate semnificativa de hipermetropie necorectata (hipermetropie) pot dezvolta strabism din cauza concentrarii suplimentare a ochilor pe care trebuie sa o faca pentru a mentine obiectele clare.
  • Afectiuni medicale. Persoanele cu afectiuni precum Sindromul Down si paralizia cerebrala sau care au suferit un accident vascular cerebral sau un traumatism la cap au un risc mai mare de a dezvolta strabism.

Tratament pentru strabism

Tratamentul pentru strabism poate include purtarea ochelarilor de vedere, prisme, terapie vizuala sau interventii chirurgicale asupra muschilor oculari. Daca este detectat si tratat devreme, strabismul poate fi adesea corectat cu rezultate excelente. Persoanele cu strabism au mai multe optiuni de tratament pentru a imbunatati alinierea si coordonarea ochilor.

Atunci cand afectiunea este mai grava si celelalte solutii nu dau randamentul dorit, o operatie strabism trebuie luata in considerare. Aceasta este deosebit de eficienta deoarece poate modifica lungimea sau pozitia muschilor din jurul ochilor. In acest fel, acestia par drepti.

Adesea, persoanele care au o operatie strabism vor avea nevoie si de terapie vizuala pentru a imbunatati coordonarea ochilor si pentru a impiedica ochii sa se alinieze din nou.

Check Also

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov Alegeti o Clinica Stomatologica Brasov. O astfel de clinica va va sta …

Close