sâmbătă , februarie 24 2024

Parodontologie Brasov

Care sunt diferentele dintre gingivita si parodontita tratata de expertii in parodontologie Brasov?

Atat gingivita cat si parodontita tratata de expertii in parodontologie Brasov sunt boli ale gingiilor. Acestea pot provoca probleme serioase in cazul in care nu sunt tratate in mod corespunzator.

Mai multe informatii despre aceste doua boli ale gingiilor (si nu numai), aflati citind articolul pana la final.

Diferente intre gingivita si parodontita tratata de specialistii in parodontologie Brasov

Gingivita este o inflamatie care se limiteaza la linia gingiei, pe cand parodontita in schimb, are loc pierderea osului maxilar, a ligamentului parodontal si a cimentului radicular. In caz de gingivita, nu exista inca nicio pierdere a structurilor care tin dintii in loc.

Aceasta inseamna ca o buna igiena orala la domiciliu poate opri gingivita si poate restabili gingiile sanatoase.

Parodontologie BrasovDar cand insa vine vorba despre parodontita, lucrurile stau total diferit. Odata ce inflamatia a cauzat pierderea osoasa, aceasta deteriorare nu poate fi reparata.

Tratarea parodontitei consta in mai mult decat o buna igiena orala la domiciliu. Pacientii care se confrunta cu aceasta problema au nevoie de ingrijire profesionala de la un medic specializat in parodontologie Brasov.

Mi se retrag gingiile: asta inseamna ca am parodontita?

Retragerea gingiilor nu este intotdeauna cauzata de parodontita, boala despre care am mentionat ca este tratata de expertii in parodontologie. Uneori, retragerea gingiilor este provocata de periajul prea energic pe dinti, ceea ce afecteaza linia gingiei.

Cand se vindeca, linia gingiei se retrage in continuare pana cand radacina dintelui de sub gingie este expusa. Chiar daca va schimbati obiceiurile de igiena orala si va curatati dintii cu mai putina forta, recesiunea gingiilor nu va fi inversata.

In caz de parodontita, deteriorarea initiala a structurii de sustinere a dintilor poate sa nu fie vizibila si gingiile se pot retrage numai dupa ce boala s-a instalat. Daca aveti gingii in retragere, medicul dentist va va putea sa le examineze si sa va explice daca parodontita este cauza, si sa va ofere tratamentul adecvat.

Care sunt cauzele parodontitei?

Parodontita este o afectiune inflamatorie a tesuturilor care sustin dintii. Este foarte important sa stiti ca este tratata de medicii specializati in parodontologie Brasov.

De asemenea, trebuie sa stiti ca in principal, aceasta afectiune este cauzata de bacteriile care se regasesc in placa bacteriana si tartrul acumulat in jurul dintilor. Iata cateva dintre principalele cauze ale aparitiei parodontitei:

1. Igiena orala precara

O igiena orala inadecvata, iar aici ne putem referi printre altele la un periaj dentar incorect sau insuficient, dar si la lipsa utilizarii atei dentare, permite acumularea placii bacteriene pe dinti si gingii. Aceasta placa bacteriana duce in cele din urma la inflamatie, si in timp, poate evolua in parodontita.

2. Placa bacteriana

Placa bacteriana este un alt factor care duce in cele din urma la aparitia acestei boli. Despre placa bacteriana mentionam faptul ca este un depozit moale si lipicios care se acumuleaza pe dinti si care are in componenta bacterii nocive.

Daca nu este indepartata prin igiena orala reglementata, aceste bacterii pe care le contine placa bacteriana pot sa declanseze o inflamatie a gingiilor, care este numita gingivita. In cazul in care gingivita nu este tratata, trebuie mentionat faptul ca aceasta poate evolua intr-o forma mai grava de boala parodontala, cunoscuta sub numele de parodontita.

Aceasta boala este dupa cum am mentionat si mai sus in articol, tratata de catre medicul dentist specializat in parodontologie Brasov.

In afara celor doi factori mai sus mentionati, si factorii genetici pot fi responsabili de aparitia parodontitei. Pana si medicamentele (anumite tipuri de medicamente doar), pot sa favorizeze aparitia acestei boli.

Check Also

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov Alegeti o Clinica Stomatologica Brasov. O astfel de clinica va va sta …

Close