marți , septembrie 26 2023

Bitum Asfalt

Ce proprietati intalnim la bitum asfalt?

In momentul in care vine vorba despre bitum asfalt, nu toata lumea cunoaste multe informatii despre acesta. Unele persoane cred ca bitumul de fapt este asfaltul, in timp ce alte persoane in afara de faptul ca bitumul are legatura cu asfaltul nu stiu altceva.

Vom discuta in randurile care urmeaza despre bitum. Veti afla ce este acesta, cum se obtine, dar si care sunt cele mai importante proprietati ale sale.

Fiecare informatie pe care o puteti afla citind articolul de mai jos poate sa va ajute la un anumit moment dat. In plus, citind pana la final puteti sa va imbogatiti si bagajul de cunostinte de cultura generala.

Deci, aveti toate motivele pentru a ramane in urmatoarele 3 – 4 minute alaturi de noi pentru a citi despre bitum.

Bitum asfalt: Ce este bitumul?

Bitumul este o substanta vascoasa si lipicioasa, de culoare neagra, care in mod natural poate fi gasita in rocile sedimentare. De asemenea, mentionam faptul ca bitumul poate fi obtinut si prin procesul de distilare a petrolului.

Bitum AsfaltEste un material folosit pe scara larga in industria constructiilor si in mod special pentru fabricarea asfaltului. Despre asfalt se stie ca este folosit in mod special pentru construirea drumurilor si a pistelor de aterizare/decolare de pe aeroporturi.

Asfaltul are insa foarte multe alte posibile aplicatii datorita beneficiilor sale. Poate fi folosit pentru asfaltarea curtilor si a parcarilor, pentru asfaltarea trotuarelor, a spatiilor de joaca pentru copii, iar lista cu exemple poate continua.

Proprietatile bitumului

Acum ca ati aflat despre bitum asfalt ce este, cum este obtinut dar si unde este folosit, cu siguranta va intrebati si ce proprietati are. Proprietatile pe care le are bitumul sunt determinate de structura sa chimica si de modul in care acest material este procesat.

In general, acest material este compus dintr-o varietate de hidrocarburi complexe, care includ compusi cu lanturi lungi de carbon si hidrogen. Acesti compusi se leaga intre ei prin intermediul legilor de hidrogen, fapt datorita caruia bitumul are proprietati de lipire si vascozitate.

Una dintre cele mai importante proprietati ale bitumului este faptul ca esteun material impermeabil la apa. Datorita acestei proprietati, este un material perfect pentru constructia de acoperiri impermeabile si hidroizolante.

Bitumul este cunoscut de asemenea ca fiind un material cu o mare rezistenta la temperaturi ridicate si la actiunea substantelor chimice.

Tocmai de aceea este considerat a fi materialul cel mai potrivit pentru constructia de drumuri de toate categoriile, pentru construirea trotuarelor si parcarilor. De aceea are si aplicatii in diverse zone industriale.

Un alt amanunt foarte important si totodat interesant despre bitum, este ca poate fi modificat chimic pentru a-i fi schimbate proprietatile. De exemplu, poate fi adaugat cauciuc pentru cresterea elasticitatii si durabilitatii asfaltului.

De asemenea, se pot adauga aditivi pentru a reduce fragilitatea materialului la temperaturile scazute, sau pentru a imbunatati aderenta acestuia la suprafete.

Concluzie

In concluzie, despre bitum asfalt trebuie mentionat ca este o substanta larg utilizata in industrie si in alte domenii, in special pentru construirea drumurilor. Se poate vedea foarte clar faptul ca are atat de multe utilizari datorita proprietatilor sale.

Bitumul are proprietati precum impermeabilitatea, rezistenta la temperaturi ridicate si la actiunea substantelor chimice. In plus, este un material care are si capacitatea de a suporta sa fie modificat pentru a-i putea fi schimbate proprietatile.

Check Also

Montare Obiecte Sanitare Brasov

Montare Obiecte Sanitare Brasov

Cand sunt necesare serviciile de montare obiecte sanitare Brasov? Fiecare dintre noi am avut cel …

Close