sâmbătă , februarie 24 2024

Case Modulare

Exista case modulare ieftine?

In zilele noastre, din ce in ce mai multe persoane care doresc sa se mute intr-o casa noua, se orienteaza spre case modulare. Multe persoane insa se intreaba daca aceste locuinte sunt ieftine (comparativ cu casele traditionale din caramida sau BCA).

De asemenea, multi sunt cei care isi doresc sa afle daca aceste locuinte sunt avantajoase. Se intreaba si daca exista dezavantaje asociate cu acest tip de case. Toate aceste informatii le pot afla citind articolul pana la final.

Avantajele unei case modulare

Nu putine sunt avantajele asociate cu acest tip de case. Unele sunt mai evidente in comparatie cu celelalte, insa fiecare avantaj este foarte important. Iata cateva dintre acestea.

1. Au preturi avantajoase

In comparatie cu casele traditionale, casele modulare au preturi avantajoase, ajungand sa coste in jur de 50% din pretul unei case traditionale. Din acest motiv, majoritatea celor care nu au un buget foarte mare, isi indreapta atentia spre acest tip de case.

Case ModulareCei care nu isi doresc sa plateasca o rata lunara foarte mare, isi indreapta de asemenea atentia spre casele modulare. Pot ajunge sa plateasca pentru o casa modulara la cheie, mai putin decat pentru o casa traditionala la „rosu”. Si aici ne referim la case care au aceiasi suprafata.

2. Constructie rapida

Stim cu totii ca o casa traditionala este construita la fata locului. Atunci cand conditiile meteo nu sunt prietenoase, muncitorii nu pot lucra. Ei bine, o casa modulara este construita intr-o fabrica. Ulterior este transportata si asamblata pe fundatie. Timpul de executie a constructiei este rapid, iar asamblarea acesteia este de asemenea foarte rapida. De obicei, in doua – trei luni maxim, proprietarii se pot muta in noua casa.

3. Risc mic de deteriorare

Unul dintre avantajele majore este reprezentat de faptul ca o asemenea casa are un risc mic de deteriorare. Structura casei este deosebit de puternica si nu permite deteriorarea peretilor sau a altor componente. Sunt foarte rezistente si in caz de cutremur. Sunt mai rezistente comparativ cu casele din caramida sau BCA.

4. Posibilitatea de finantare

Majoritatea firmelor care se ocupa de constructia unei asemenea locuinte, accepta acum si finantare. Acest lucru inseamna ca puteti obtine un imprumut de la banca pentru a va permite in sfarsit locuinta mult visata. Puteti opta pentru un credit ipotecar sau pentru programul Prima Casa. Mai multe detalii cu privire la finantare insa, aflati de la banca.

Posibile dezavantaje

Acum ca am vazut ce avantaje au aceste case modulare, sa discutam putin si despre posibilele dezavantaje. In primul rand mentionam aici durata de viata despre care se spune ca este mai mica decat a caselor traditionale. Aici insa trebuie mentionat un amanunt extrem de important: totul depinde si de cum este intretinuta casa.

De asemenea, tot referitor la dezavantaje mai trebuie sa amintim un amanut interesant. Aceste locuinte sunt mult mai usoare decat casele din zidarie iar iarna se incalzesc mai greu iar vara se racesc mai greu. Din acest motiv, se va consuma mai multa energie pentru a incalzi si a racori incaperile.

Concluzie

Cand vine vorba despre case modulare, acestea au atat avantaje cat si dezavantaje, la fel ca si casele traditionale. Este foarte important sa le aveti la cunostinte inainte de a lua o decizie. Cert insa este faptul ca o astfel de casa este mai ieftina comparativ cu una traditionala. In plus, va ofera si alte avantaje.

Check Also

Blocuri Din Beton Tip Lego

Blocuri Din Beton Tip Lego

Blocuri din beton tip lego Este o alegere foarte buna sa aveti in vedere aceste …

Close