miercuri , mai 29 2024
Breaking News

Biserica Prejmer

Tot ce trebuie sa stii despre biserica Prejmer

Biserica Prejmer este cea mai cunoscuta biserica fortificata de pe teritoriul Romaniei. Totodata este una dintre cele mai cunoscute biserici fortificate din zona de est a Europei.
In fiecare an, zeci de mii de persoane aleg sa viziteze aceasta biserica. In continuare vom dezvalui mai multe informatii deosebit de utile. Va fi foarte usor de inteles de ce oamenii aleg sa viziteze aceasta biserica.

Biserica Prejmer: Localizare

Sa incepem cu inceputul, si sa vedem asadar unde este localizata biserica. Ei bine, in cazul in care nu stiati, biserica Prejmer este localizata in judetul Brasov. Se afla in comuna cu acelasi nume (Prejmer), la doar 15 kilometri departare de Brasov.

Totodata, comuna se afla la doar 10 kilometri distanta de Muntii Intorsurii in zona de nord, si la 5 kilometri de Valea Oltului in sud. Cei care doresc sa viziteze aceasta biserica trebuie sa stie ca drumul este foarte bun si pot sa parcheze chiar in fata bisericii.

Comuna are legaturi directe atat pe sosea cat si pe calea ferata atat cu Brasovul cat si cu Sf. Gheorghe. Deci, se poate spune fara a gresi ca este usor accesibila pentru persoanele care doresc sa viziteze acest obiectiv turistic.

Despre biserica fortificata Prejmer

Biserica Prejmer este cea mai cunoscuta biserica fortificata din Romania. In acelasi timp se poate spune ca este printre cele mai cunoscute biserici evanghelice din estul Europei.

Bazele bisericii au fost puse inca din anul 1218 de catre Cavalerii Teutoni. Deci, este si una dintre cele mai vechi biserici din tara. Insa, odata cu trecerea timpului a fost supusa unor modificari.

Biserica PrejmerPlanul in forma de cruce greaca a fost modificat in perioada 1512 – 1515 prin anexarea a doua nave lagerale inegale dar si prin extinderea navei centrale. Un turn clopotnita este ridicat deasupra careului.

Una dintre caracteristicile valoroase pastrate pana in prezent o reprezinta camerele de locuit dar si camarile de provizii. Acestea sunt desfasurate pe patru niveluri pe fata interioara a zidului si au in spate drumul de straja. Interiorul simplu al bisericii nu pastreaza urme de fresce, in timp ce picturile de pe pereti au fost indepartate cu ocazia restaurarii.

De mentionat este faptul ca in interiorul bisericii se afla si cea mai importanta atractie, si anume altarul triptic, cu scena crucificarii pe panoul central.

Tot cand discutam despre biserica Prejmer mai trebuie sa amintim si faptul ca a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO in anul 1999. Este cel mai vechi obiectiv turistic din judetul Brasov, si mai este cunoscuta si ca “Bijuteria Transilvaniei”.

Totodata este singurul obiectiv turistic si singurul loc din Romania notat cu trei stele in faimosul Ghid Michelin.

Concluzie

Biserica Prejmer este asadar cel mai vechi obiectiv turistic din judetul Brasov. Este de asemenea cea mai cunoscuta biserica fortificata din Romania si printre cele mai cunoscute biserici evanghelice din estul Europei.

Este un obiectiv turistic care face parte din Patrimoniul UNESCO, si notat cu trei stele in faimosul Ghid Michelin. Toate aceste detalii dar si istoria bogata pe care o are in spate biserica, ar trebui sa va determine sa o vizitati.

Veti avea astfel privilegiul de a vizita un loc exceptional, o biserica veche cu o istorie bogata in spate. Asadar, merita sa va faceti timp liber pentru a vizita biserica fortificata Prejmer din judetul Brasov.

Close