sâmbătă , februarie 24 2024

Autorizare ISU Brasov

Documente necesare pentru o autorizare ISU Brasov

Stiati ca exista persoane care confunda o autorizare ISU Brasov cu avizul ISU? Ei bine, acest articol vine cu lamuriri privind acest subiect. Ba chiar mai mult, aflati in randurile de mai jos si care sunt documentele necesare pentru autorizarea ISU.

Autorizare ISU Brasov

O autorizare ISU Brasov este de fapt autorizatia de securitate la incendiu, si este un act administrativ. Acesta este emis de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta in baza legii. Prin intermediul acestui act se certifica (dupa verificarea documentelor si verificari pe teren) realizarea masurilor de aparare impotriva incendiilor.

Practic, acest document este cel care dovedeste indeplinirea cerintei esentiale, si anume securitatea la incendiu pentru constructii, instalatii tehnologice si alte amenajari.

Avizul ISU in schimb este un act emis de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Acesta face referire la masurile pe care beneficiarul le-a propus privind indeplinirea obigatiilor pentru securitatea la incendiu. Autorizatia reprezinta implementarea masurilor propuse de catre beneficiar in etapa de avizare.

Documente necesare pentru autorizarea ISU

Exista mai multe documente necesare pentru a primi o autorizare ISU Brasov. Solicitantul trebuie in primul rand sa completeze o cerere tip. Este nevoie si de autorizatia de constructie dar si de avizul de securitate la incendiu si documentatia vizata spre neschimbare, in original.

Autorizare ISU BrasovEste nevoie de o copie dupa scenariul de securitate la incendiu, care este vizat spre neschimbare. Acesta a stat la baza emiterii avizului ISU. Poate fi necesar un alt scenariu de securitate in cazul unor modificari fata de cel vizat spre neschimbare, in baza caruia s-a obtinut un astfel de document.

Planul de situatie este de semenea necesar in aceasta privinta, si poate fi nevoie de acest plan la scara 1:200, 1:500 ori 1:1000. Se cer si piese desenate la scara 1:50, 1:100 ori 1:200, dupa caz, pentru arhitectura, care include masurile de securitate la incendiu si instalatii cu rol in asigurarea cerintei „securitate la incendiu”, din documentatia tehnica la fazele de proiectare proiect tehnic – P.Th. si detalii de executie.

De retinut

Sunt necesare piese desenate la scara 1:50, 1:100 ori 1:200, dupa caz, pentru arhitectura. Aici sunt incluse masurile de securitate la incendiu. Si instalatiile care au rol in asigurarea cerintei „securitate la incendiu”, si, dupa caz, detaliile de executie, cuprinzand situatia propusa.

Pot fi necesare si planurile la scara 1:50, 1:100 ori 1:200, dupa caz, ale instalatiilor cu rol in asigurarea cerintei securitate la incendiu, dupa caz, la faza de proiectare P.Th. si detalii de executie. Se cere de asemenea schema instalatiei, alaturi schema gospodariei de apa pentru incendiu, schema bloc a instalatiei, revelee la situatia existenta, dispozitii de santier.

Mai este nevoie de reveratul verificatorului de proiect atestat pentru cerinta fundamentala de securitate la incendiu pentru constructii sau instalatii (la fazele proiectarii unui proiect tehnic). Este nevoie de procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor. De un plan al amenajarii la scara 1:100 sau 1:1200 dupa caz.

Se mai cer planul la scara 1:100 sau 1:200 al retelei de hidranti exterior, schema sistemului de alimentare a consumatorilor cu gaze petroliere lichefiate. Si plan cu zonarea EX si un opis cu documentele depuse.

Cand este necesara autorizarea?

O autorizare ISU Brasov este necesara in diverse situatii. Pentru o serie de constructii si amenajari de exemplu, care sunt clasate si evaluate tinand cond de mai multi factori. Activitatile desfasurate acolo, numarul de niveluri, suprafata spatiului si altele sunt detalii importante.

Daca un spatiu pe care au loc activitati de alimentatie publica, are nevoie de autorizatie ISU pentru o suprafata de mai mult de 200 mp.

Check Also

Gletuire Pereti Si Tavane Brasov

Gletuire Pereti Si Tavane Brasov

Beneficii obtinute cu gletuire pereti si tavane Brasov Atunci cand doriti sa va renovati locuinta, …

Close